Зеленський: Коли говоримо про американську допомогу, то говоримо про зброю, а не гроші

Зеленський: Коли говоримо про американську допомогу, то говоримо про зброю, а не гроші

Укрінформ
Коли ми говоримо про американську допомогу, то це - питання не фінансове, а про зброю.

Про це під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024" сказав Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Коли ми говоримо про американську допомогу, ми повинні зрозуміти, що це питання не резерву фінансового, що це зброя. Я ще раз підкреслюю, що в більшості всі ці гроші - це зброя, і тому ви розумієте, який буде результат - ми будемо послаблені на полі бою... У нас є зброя така, яка є. Ми будемо шукати інші можливості купувати зброю, брати ще додатково гроші, кредити, тиснути на партнерів, просити їх, і це питання конкретних пакетів, зброї, наповнення конкретного захисту нашої держави", - сказав Зеленський.

Як зауважив Президент, до прикладу, ЗРК Patriot коштує 1,5 млрд доларів. І просто купити його неможливо, відповідних систем у світі немає, а ті аналоги, які є, теж у невеликій кількості.

Читайте також: Зеленський натякнув на додаткову військову підтримку від Франції під час візиту Макрона в Україну

"Тому, коли ми говоримо, чи є альтернатива допомозі США, чи є де взяти гроші - гроші ми знайдемо, ми не знайдемо таку кількість зброї", - сказав Зеленський.

Водночас він зауважив, що не впевнений, що країни Європи готові віддати Україні ті системи ППО, якими вони боронять свої держави.

"Щодо далекобійної зброї, це інше питання. Будемо працювати", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває форум "Україна. Рік 2024". Основні теми форуму — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-