Кулеба: У Римському статуті немає жодного злочину, якого б РФ не вчинила під час війни проти України

Кулеба: У Римському статуті немає жодного злочину, якого б РФ не вчинила під час війни проти України

Укрінформ
У Римському статуті буквально немає жодного злочину, якого б Росія не вчинила під час цієї війни.

Про це зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час виступу на дебатах ГА ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях, передає Укрінформ.

“У Римському статуті буквально немає жодного злочину, якого б Росія не вчинила під час цієї війни. Не дивно, що російський президент і сам перебуває в розшуку МКС за злочин викрадення українських дітей”, — наголосив Кулеба.

Він звернув особливу увагу на долю викрадених українських дітей, цивільних заручників, а також тисяч військовополонених, до яких Росія не допускає міжнародних спостерігачів. Він закликав міжнародну спільноту сприяти звільненню та обміну українських військовополонених.

Міністр також наголосив на порушенні прав людини на окупованих територіях, які включають політичне переслідування, свавільні затримання, катування та сексуальне насильство.

Читайте також: Росія повинна виконати вимогу Міжнародного суду ООН й припинити війну - заява понад 50 країн

За словами Кулеби,Формула миру є єдиним шляхом до справедливого та тривалого миру.

“Росія не може ігнорувати голос світової спільноти, якщо ми всі займемо принципову позицію і будемо діяти разом. Формула миру, запропонована Президентом Володимиром Зеленським, є саме такою можливістю”, - зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час виступу на дебатах ГА ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Міністр розповів, що Україна активно працює з партнерами над підготовкою першого Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Він закликав всі держави-члени ООН взяти активну участь у цьому процесі та відвідати майбутній Глобальний саміт миру.

“Масштаби цієї війни та її глобальні наслідки величезні, як і страждання українців”, - сказав міністр.

Міністр висловив вдячність державам-членам ООН, які послідовно підтримують важливі заклики Генеральної Асамблеї, які засуджують російську агресію проти України та закликають Москву припинити бойові дії.

“Якщо ми серйозно налаштовані на відновлення миру не лише в Україні, а й у всьому світі, то настав час активно діяти. Глобальний саміт миру пропонує саме такий конкретний і реалістичний шлях до миру”, - підсумував він.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-