У ЗСУ підтвердили удар по росіянах на полігоні біля Нової Каховки

У ЗСУ підтвердили удар по росіянах на полігоні біля Нової Каховки

Укрінформ
Керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила про щойнаменше три удари по скупченню російських військ на полігоні біля Нової Каховки.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в ефірі Радіо Свобода.

За словами Гуменюк, на полігоні готувалися російські військові, які намагалися штурмувати Кринки.

"Був вибух, і не один. Тричі, феєрично, як водиться, повторили для закріплення. Так, дійсно, готувалися російські військові, які намагалися штурмувати вже зачищені, як вони казали, Кринки. Так, дійсно, окупанти мають подібні локації на тимчасово окупованій лівобережній Херсонщині, де збираються для проведення підготовки, в тому числі вогневої підготовки. За попередніми даними, ймовірно, там перебували й представники командування угруповання "Днепр". Ці дані ще перевіряються", – сказала Гуменюк.

Читайте також: На півдні росіяни шукають нові пускові рубежі для атак із повітря - Гуменюк

За її словами, для завдання ударів у зоні відповідальності Сил оборони півдня використовуються усі види озброєння, які надають партнери України. Втім, конкретні засоби ураження вона не назвала.

Як підкреслила Гуменюк, Сили оборони півдня завдають зосереджених ударів по скупченню російських військ, і такі дії не загрожують цивільному населенню.

"Розуміння, що нам треба працювати високоточною і далекобійною зброєю, є вже давно, оскільки це особливість нашої зони відповідальності. У нас лінія фронту проходить фактично річкою Дніпро і трішки по лівому берегу, тому відстань від основного напрямку нашого базування до ворожого – досить солідна. Називати конкретні засоби зараз недоречно, тому що окупантів там багато, і роботи ще багато", – пояснила вона.

Читайте також: Ворог тисне в районі Синьківки, намагаючись її захопити - Сили оборони

Гуменюк додала, що українська армія має на меті знищити всі місця скупчення російських військових на лівому березі Дніпра.

"На лівому березі є окупанти, і всі місця, де вони скупчуються, будуть знищені. Особливо, якщо це не зачіпає цивільне населення. А тут важко було не скористатися такою можливістю, коли виключно окупанти зібрані в конкретному місці, і це не загрожує цивільним", - зауважила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

Упродовж доби 21 лютого, повідомила також Гуменюк, втрати армії РФ в зоні відповідальності Сил оборони півдня склали 133 російських військових. Таким чином, додала вона, інформація про зачищення Кринок, про яке прозвітував російському президенту Володимиру Путіну міністр оборони РФ Сергій Шойгу, є неправдивою.

Керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" пояснила, що українські Сили оборони продовжують перебувати на лівобережжі Херсонщини.

Читайте також: Війська РФ вдаються до спроб наступати поблизу Роботиного - ISW

"Те, що вони брехливо заявили про зачищення Кринок, це була така собі спроба зробити "гарну міну при поганій грі". І після того, як вони у неділю провели 16 штурмів, вони мали відзвітувати, що це все було недаремно. Але кого ж тоді вони штурмували ще чотири рази за минулу бойову добу?", - заявила Гуменюк.

"Зрозуміло, якщо вони продовжують штурмувати в тому самому напрямку, зазнавати втрат на тому самому плацдармі, то там залишаються наші підрозділи, які продовжують утримувати позиції і давати відсіч ворогу", – наголосила вона.

За даними Гуменюк, кількість штурмів на цьому напрямку впала після піку в неділю. Вона припустила, що російське командування планувало звітувати про успіхи після масованого штурму 18 лютого, але "залишився тільки фальшивий звіт".

Ввечері 21 лютого український військово-аналітичний ресурс DeepState опублікував у Телеграмі відео нібито удару ЗСУ по російських військових на полігоні поблизу Подо-Калинівки Херсонської області під час шикування. Російське командування не коментувало цю інформацію.

Як повідомлялося, раніше російські "воєнкори" підтвердили удар по полігону росіян у селі Трудівське Волноваського району Донецької області 20 лютого та ліквідацію 65 загарбників. Удар стався під час шикування одного з підрозділів 29-го армійського корпусу РФ, який чекав на командарма Олега Моісеєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-