Війська РФ вдаються до спроб наступати поблизу Роботиного - ISW

Війська РФ вдаються до спроб наступати поблизу Роботиного - ISW

Укрінформ
Російські війська, ймовірно, завершили операції із зачистки Авдіївки та не полишають спроб окупувати населені пункти Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 21 лютого, показують, що російські війська просунулися поблизу Роботиного. Також росіяни просунулися на захід від Вербового - на схід від Роботиного. Минулої доби позиційні бої тривали неподалік Вербового, Роботиного та Малої Токмачки - на північний схід від Роботиного та на південний схід від Оріхова.

Російський пропагандист, посилаючись на невідомих українських аналітиків, стверджував, що окупанти просунулися до 2,02 кілометра у ширину та 650 метрів у глибину поблизу Новопрокопівки - на південь від Роботиного, але ISW не знайшло візуального підтвердження цих заяв.

Нещодавно російські війська трохи просунулися на північний захід від Авдіївки та, ймовірно, завершили операції з її зачистки. Відео з геолокацією, опубліковане 19 лютого, показує, що російські війська трохи просунулися на східній околиці Ласточкиного (на північний захід від Авдіївки).

Один російський військовий блогер повідомив, що російські війська намагаються побудувати та стабілізувати нову лінію оборони на Авдіївському напрямку.

Читайте також: Британська розвідка оцінила ситуацію на фронті в напрямку Роботиного

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександра Тарнавського, на Авдіївському напрямку за чотири місяці активної фази оборонної операції загальні втрати російських військ становили 47 тис. 186 осіб, 364 танки і п'ять літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-