На півдні росіяни шукають нові пускові рубежі для атак із повітря - Гуменюк

На півдні росіяни шукають нові пускові рубежі для атак із повітря - Гуменюк

Укрінформ
Російські окупаційні війська обережні із застосуванням авіації на півдні України, наразі ворог шукає нові пускові рубежі для атак із повітря.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"У зоні нашої відповідальності ворог дуже обережний із застосуванням авіації. Але не припиняє її використання в абсолюті, тому що розуміє, що перевага у повітрі – це те, чим вони ще можуть дотискати, і час від часу спрямовують і керовані авіабомби, як це було застосовано по Чорнобаївці минулої доби, і намагаються проміряти і ракетними ударами навіть з використанням балістики, наземних способів тиску. А що стосується саме тактичної авіації – вона зараз у пошуку нових пускових рубежів, тому що дійсно є застереження, що максимальне наближення може стати фатальним», – зазначила Гуменюк.

Читайте також: Експерт про пілотів російських «СУшок»: Це феномен самогубців

Як повідомляв Укрінформ, вранці 17 лютого на східному напрямку підрозділи Повітряних сил ЗСУ знищили два російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35. 19 лютого на східному напрямку українські захисники збили ще два ворожі літаки. За даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, уражені були винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С, які атакували позиції українських військ керованими авіабомбами. 21 лютого Повітряні сили ЗСУ знищили черговий ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-