Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована - Демченко

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована - Демченко

Укрінформ
Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована. Якщо вона змінюватиметься, цей напрямок додатково посилюватиметься.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«По кордону з Білоруссю ситуація повністю контрольована. По той бік кордону ми не бачимо, щоб у Росії були якісь сили, які можуть становити загрозу на даний момент. Але звісно, що підрозділи розвідки України слідкують за тим, чи не змінюється ситуація. Якщо ситуація змінюватиметься, то цей напрямок додатково буде посилюватися», - повідомив Демченко.

Читайте також: На в’їзд до України в чергах очікують 2450 вантажівок - Демченко

Він зауважив, що ситуація на кордоні з Росією інша, зокрема через обстріли трьох областей, які вона продовжує щодня.

«За останній період ситуація не змінюється, більшість обстрілів припадає по Харківській області. Якщо говорити від початку року, то нашими прикордонними нарядами зафіксовано понад 4300 обстрілів, які здійснила Росія, завдаючи удари зі своєї території, застосовує вона все наявне озброєння», - зазначив Демченко.

За його словами, активність ворожих ДРГ на кордоні останнім часом знизилась.

Читайте також: Росія не має на північному кордоні достатньо сил для повторного вторгнення - ДПСУ

«По той бік кордону у Росії немає достатніх сил для того, щоб здійснити повторне масштабне вторгнення, досягти стратегічних цілей. Але, розуміючи підступність Росії, не можна виключати будь-яких дій, тому маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій», - додав Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого в ДПСУ повідомили, що Росія станом на зараз не має на північному кордоні достатньо сил для наступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-