Авдіївка виконала план зі знищення елітних російських підрозділів - Братчук

Авдіївка виконала план зі знищення елітних російських підрозділів - Братчук

Укрінформ
Українські захисники виконали план зі знищення елітних російських підрозділів, які були перекинуті на Авдіївський напрямок.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Авдіївка виконала свій план щодо знищення елітних російських підрозділів. Згадаймо про те, що саме елітні російські підрозділи, зокрема, були перекинуті на Авдіївський напрямок для того, щоб максимально швидко захопити місто і доповісти Кремлю, що поліклініка в Авдіївці вже перебуває під контролем Російської Федерації. Ще бої продовжуються, але основну місію Авдіївського гарнізону на сьогодні виконано, виконано з честю», - заявив Братчук.

Він наголосив, що найголовніше - це життя людей, життя наших воїнів, які потім і  виконуватимуть задачі зі звільнення наших територій.

На його переконання, рішення про виведення українських військ з Авдіївки було правильним хоч і складним, адже це місто Донецької області стало досить медійним.

Братчук зауважив, що сама операція була чітко спланована.

Читайте також: Спецпризначенці протягом тижня обороняли останню дорогу з Авдіївки - ГУР

«Це, з одного боку, класична операція, а з іншого боку, дуже складне завдання - зберегти життя бійців і провести цю операцію з чіткого виходу з Авдіївки, яка могла опинитися в оточенні, про що мріяли російські окупанти. Але цього не сталося. Рішення абсолютно правильне. Тим більше вийшли на позиції, які були визначені заздалегідь», – сказав речник Української добровольчої армії «Південь».

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 16 лютого командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що росіяни кидають на штурм Авдіївки всі резерви, завдають артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Вночі 17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що, відповідно до отриманого розпорядження, захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-