Українські військові відійшли з Авдіївки на другий рубіж оборони - ОСУВ «Таврія»

Українські військові відійшли з Авдіївки на другий рубіж оборони - ОСУВ «Таврія»

Укрінформ
Українські військові відійшли з Авдіївки на другий рубіж оборони, де ефективніше зможуть вести бої, ворог банально переважав у чисельності живої сили і озброєння.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Вночі особовий склад військових частин, що обороняли Авдіївку, за попереднім підготовленим планом вийшли на другий рубіж оборони, на інші позиції, де буде вигідніше і ефективніше вести оборону", – сказав він.

За словами Лиховія, витіснити українських бійців з Авдіївки ворогу допомогла банальна чисельна перевага в живій силі і снарядах у розрахунку 10 до 1. Крім цього, противник, мав значну перевагу в авіації.

Читайте також: Відхід українських сил від Авдіївки не означає, що Росія вийшла на якісь рубежі - Зеленський

Лиховій розповів, що після відходу українських підрозділів інтенситвність бойових дій ворога зменшилася. Статистичні дані будуть оприлюднені трохи пізніше.

За даними начальника відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія", за минулу добу українські військові відбили 38 атак ворога в районі Авдіївки. Загальні втрати ворога у живій силі на Таврійському напрямку склали 609 окупантів, 21 одиниця військового озброєння і техніки. При цьому левова частка втрат ворога припала саме на Авдіївку, повідомив Лиховій.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 16 лютого командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив, що росіяни кидають на штурм Авдіївки всі резерви, завдають артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Згодом у ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

За словами Тарнавського, під час виходу особового складу з Авдіївки деяка кількість українських військовослужбовців потрапила у російський полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-