Росіяни можуть захопити Авдіївку,  якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні - Білий дім

Росіяни можуть захопити Авдіївку, якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні - Білий дім

Укрінформ
Білий дім вважає «критичною» ситуацію навколо Авдіївки та не виключає, що війська РФ можуть узяти місто під контроль, якщо Конгрес не ухвалить у негайному порядку новий пакет допомоги Україні.

Про це заявив на пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росіяни продовжують щодня тиснути на українські позиції, і є ризик, що Авдіївка потрапить під контроль РФ. Це значною мірою відбувається через те, що в українських військових вичерпуються артилерійські боєприпаси», - сказав Кірбі.

За його словами, РФ надсилає «хвилю за хвилею» живу силу на позиції ЗСУ, і через те, що Конгрес досі не ухвалив нового пакета допомоги, немає можливості забезпечити українських військових артилерійськими снарядами, щоб перешкодити атакам росіян.

Читайте також: На шести напрямках відбили 50 атак, ворог продовжує спроби захопити Авдіївку

«Ціна бездіяльності Конгресу є високою, і вона лягає на плечі українських воїнів. Конгрес без подальших зволікань має ухвалити законопроєкт з додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки», - наголосив Кірбі.

Він указав: якщо республіканці в Палаті представників найближчим часом не зроблять необхідних кроків, ситуація, яка зараз склалася навколо Авдіївки, може виникнути і в інших місцях на лінії фронту.

«Отже, потрібно, щоб Конгрес діяв невідкладно», - вкотре підкреслив представник Білого дому.

Читайте також: Авдіївка не перебуває в оточенні - ОСУВ «Таврія»

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня Сенат США ухвалив законопроєкт, який передбачає виділення $95,3 млрд на допомогу іншим країнам, у тому числі понад $60 млрд  для України. Документ передано до Палати представників. При цьому її спікер  Майк Джонсон заявив у середу, що республіканців ніхто не змусить підтримати законопроєкт із зовнішньою допомогою без розділу про кордон США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-