Білорусь оголосила контртерористичну операцію біля кордону України - у ДПСУ відреагували

Білорусь оголосила контртерористичну операцію біля кордону України - у ДПСУ відреагували

Укрінформ
КДБ Білорусі вранці 15 лютого раптово повідомив про режим "контртерористичної операції" в Лельчицькому районі Гомельської області, що межує з Україною.

Про це повідомляє білоруське Радіо Свобода, передає Укрінформ.

"Просимо населення району зберігати спокій і підкорятися вимогам правоохоронців", - йдеться в повідомленні управління КДБ по Гомельській області.

Місцевий Telegram-канал motolkohelp повідомив, що до Лельчиці прибули три вертольоти з Мінська.

РС зазначає, відповідно до білоруського закону «Про боротьбу з тероризмом», силовики можуть безперешкодно входити в житлові приміщення, використовувати їхні особисті засоби зв'язку, а також давати дозвіл на обмеження в'їзду і виїзду із зони КТА та затримувати громадян.

Читайте також: ЄС може ввести санкції проти білорусів, причетних до викрадення дітей з України - ЗМІ

Видання Euroradio зателефонувало до Лельчицького райвиконкому. Там повідомили, що оголошений режим "контртерористичної операції" є черговими навчаннями білоруських силовиків.

«Ми не вперше проводимо навчання. Вони перевіряють готовність своїх структурних підрозділів», - повідомили у райвиконкомі.

Про режим "контртерористичної операції" в районній адміністрації дізналися тільки вранці 15 лютого.

Як повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, українські прикордонники не фіксують якихось активних дій на кордоні з Білоруссю через запровадження в одному з районів Гомельської області режиму контртерористичної операції.

«Інформація про запровадження в одному з районів Гомельської області Білорусі, що межує з кордоном України, режиму контртерористичної операції більше схожа на привернення уваги. За наявною інформацією, в цьому районі на території РБ планувалося проведення якихось чергових нескінченних навчань, які проводяться в Білорусі постійно. Не виключено, що ці навчання вони вирішили назвати контртерористичним режимом. Однак якоїсь значної активності по той бік кордону ми не спостерігаємо», сказав речник.

Читайте також: Режим Лукашенка від початку російської агресії був її співучасником - Столтенберг

Він запевнив , що наш кордон продовжують укріплювати і пильно охороняють, аби не допустити жодних провокацій.

Як повідомляв Укрінформ, востаннє РБ продовжувала свої чергові військові навчання з РФ на полігонах Білорусі наприкінці грудня 2023 року.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-