ЄС може ввести санкції проти білорусів, причетних до викрадення дітей з України - ЗМІ

ЄС може ввести санкції проти білорусів, причетних до викрадення дітей з України - ЗМІ

Укрінформ
Євросоюз може включити до 13-го пакету санкцій проти РФ чотирьох громадян Білорусі, причетних до викрадання українських дітей із тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє EUobserver із посиланням на проєкт санкцій, передає Укрінформ.

У проєкті санкційного списку згадується, зокрема, голова муніципалітету Вітебської області Білорусі Дмитро Демідов – один із «ключових осіб, причетних до насильницької депортації українських дітей до Білорусі та їх подальшого незаконного усиновлення російськими та білоруськими сім'ями».

Також до переліку санкцій можуть включити голову Білоруського Червоного Хреста Дмитра Шевцова, який публічно зізнався, що організація допомагає викрадати дітей з українських тимчасово окупованих територій.

Крім того, санкції можуть застосувати проти двох громадян Білорусі – Олексія Талая та Ольги Волкової. Вони заснували причетні до викрадення українських дітей громадські організації, які також пропонується додати до "чорного списку" ЄС.

За даними видання, до санкційного списку може потрапити і дружина лідера провладної російської партії "Справедлива Росія" Сергія Міронова - Інна Варламова. Вони незаконно усиновили двох малолітніх дітей з України.

Також ЄС може запровадити санкції проти Північної Кореї за надання Росії ракет, які вона використовує проти України.

Як очікується, новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії має бути ухвалений главами МЗС країн ЄС у Брюсселі 19 лютого. Його вміст ще може змінитися.

Читайте також: ЄС запропонував ввести санкції проти КНДР за відправку ракет до Росії - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, за даними Єльського університету, понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років були незаконно вивезені до Білорусі з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Депортація українських дітей стала причиною для видачі 17 березня 2023 року Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордера на арешт уповноваженого президента РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової та самого Володимира Путіна.

Україна верифікувала понад 19 тисяч депортованих та/або примусово переміщених українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-