Глава Пентагону відкрив засідання «Рамштайну»

Глава Пентагону відкрив засідання «Рамштайну»

Укрінформ
Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін офіційно відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, виступивши перед учасниками онлайн.

Це вже 19-те засідання у форматі «Рамштайн», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми разом працюватимемо над короткостроковими потребами України, включно з її нагальною потребою в більшій кількості артилерії, боєприпасів і ракет протиповітряної оборони», - зауважив глава Пентагону у вступній промові.

Він підкреслив, що коаліція з близько 50 країн продовжує надавати українцям украй необхідні боєприпаси та озброєння. У цьому зв’язку Остін подякував учасникам коаліції за підтримку України, а наголосивши на важливості посилення майбутнього потенціалу її Збройних сил.

«Це означає нарощування української артилерії та забезпечення її достатньою кількістю боєприпасів, це означає оснащення України літаками F-16 та інфраструктурою для польотів, це також означає забезпечення інтегрованої мережі ППО в Україні для захисту цивільних, міст і неба», - наголосив міністр оборони США.

Читайте також: НАТО продовжить підтримку України всіма наявними засобами - Столтенберг

Остін закликав учасників коаліції продовжувати цю підтримку на тлі атак Росії по українських містах балістичними ракетами та іранськими безпілотниками.

Він підкреслив, що Сполучені Штати докладатимуть зусиль щодо забезпечення українців необхідною допомогою, а також об’єднання союзників та партнерів навколо України. Остін підкреслив, що це – питання національних інтересів Сполучених Штатів.

«Результат протистояння України імперській агресії Путіна допоможе визначити глобальну безпеку на десятиліття. А залишатися осторонь, поки Україна бореться за своє існування, для принципових людей та свідомих урядів не варіант. Україна не здасться, і ми теж», - заявив глава Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США напередодні ухвалив пакет з додатковим фінансуванням на потреби національної безпеки, який містить, зокрема, понад $60 мільярдів допомоги Україні. Далі пакет має розглянути Палата представників. Президент США Джо Байден закликав законодавців егайно винести законопроєкт на розгляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-