Уламки російського дрона в Молдові підтверджують небезпеку війни в Україні - Столтенберг

Уламки російського дрона в Молдові підтверджують небезпеку війни в Україні - Столтенберг

Укрінформ
Знайдені в Молдові уламки російського дрона ще раз підтверджують, яку небезпеку російська військова агресія проти України несе для країн-сусідів України та для усього регіону.

Про це сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виявлення уламків російського дрона в Молдові демонструють, що війна в Україні є небезпечною, і це прямий наслідок агресивної війни, яку президент Путін розпочав  проти України, яка є сусідом Молдови. Це демонструє безумство поведінки Росії, яка атакує іншу країну, що також має наслідки для її сусідів, таких як Молдова», - зазначив керівник НАТО.

Він наголосив, що НАТО проводить уважний моніторинг цієї ситуації. Молдова є партнером Альянсу, тож союзники допомагають їй у впровадженні реформ та у розвитку спроможностей.

Читайте також: Президент Румунії скликає Радбез для обговорення безпекової ситуації через війну в Україні

«Країна не прагне членства в НАТО, але ми високо цінуємо наше партнерство з Молдовою», - додав Столтенберг.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого у Молдові в районі молдовсько-українського кордону, неподалік від села Етулія Вулканештського району, прикордонна поліція виявила фрагменти безпілотного літального апарату типу Shahed. Атака безпілотника сталася у ніч проти 10 лютого в Ізмаїльському районі, неподалік від кордону з Молдовою.

Влада Молдови засудила атаки Росії проти України, зокрема після виявлення уламків дрона в Гагаузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-