Британська розвідка проаналізувала плани РФ підвищити вік військових-контрактників до 70 років

Британська розвідка проаналізувала плани РФ підвищити вік військових-контрактників до 70 років

Укрінформ
Схвалення законопроєкту про підвищення віку військовослужбовців-контрактників у російській армії до 70 років навряд чи підвищить боєздатність Росії.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

У зведенні згадується законопроєкт, згідно із яким вік російських військовослужбовців, що служать за контрактом, мають підвищити до 65 років, а офіцерів - до 70 років. Зазначається, що зміни стосуватимуться у тому числі тих, хто був прийнятий до лав армії РФ до червня 2023 року.

На думку експертів розвідки, це суттєво підвищить поточний граничний вік у 51 рік для неофіцерського складу і, ймовірно, збільшить тривалість контракту.

Читайте також: Росія стикнулася з браком лікарів через війну в Україні - британська розвідка

За даними сайту World Data, довоєнна очікувана тривалість життя російських чоловіків станом на 2021 рік становила 64,2 роки. Таким чином, підвищення віку надає цим військовослужбовцям «довічний контракт», зазначають аналітики.

«Хоча цей захід, ймовірно, зменшить потребу у додатковій мобілізації, збільшення кількості військовослужбовців віком понад 51 рік навряд чи підвищить боєздатність Росії, особливо у кінетичних атаках», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні розвідка Британії зазначала, що відкриття Інституту світової військової економіки та стратегії у московській Вищій школі економіки свідчить про більш тісну взаємодію між російськими академічними колами та оборонним сектором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-