Зеленський обговорив з Макроном оборонні потреби України

Зеленський обговорив з Макроном оборонні потреби України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з Президентом Франції Еммануелем Макроном ситуацію на полі бою та оборонні потреби України.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

“Провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Висловив найщиріші співчуття рідним та близьким французьких гуманітарних працівників, які загинули від російського удару по Херсонщині, побажав найшвидшого одужання пораненим”, - зазначив глава держави.

За словами Зеленського, вони "обговорили поточну ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ і системи ППО, від переносних до далекобійних".

Президент високо оцінив започаткування Францією та США "Коаліції артилерії", у межах якої Париж виготовить і передасть Україні десятки артилерійських систем “Цезар”, а також снарядів до них”.

“Окрім того, поспілкувалися про підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7. Активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали Росії щодо неослабної підтримки Європою України”, - наголосив Зеленський.

Як поінформували на сайті Президента, глава Української держави подякував Франції за неослабну підтримку як на рівні адміністрації Президента Еммануеля Макрона, так і на рівні французького суспільства.

Також Зеленський і Макрон скоординували календар майбутніх спільних заходів.

Читайте також: Французький депутат - про допомогу Україні: У нас є зобов'язання щодо результату, а не засобів

"Президент Республіки підтвердив рішучість Франції надавати всю необхідну підтримку, в довгостроковій перспективі та разом з усіма своїми партнерами, для перемоги у російській агресивній війні", - йдеться в пресрелізі, розповсюдженому канцелярією Макрона, яке є у розпорядженні агентства.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підтримка рішення про надання Україні 50 мільярдів євро всіма 27 країнами Євросоюзу показала Росії, що Європа не "стомилась".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-