Для навчань українських пілотів на F-16 коштів достатньо - глава Нацгвардії США

Для навчань українських пілотів на F-16 коштів достатньо - глава Нацгвардії США

Укрінформ
Національна гвардія США поки що має достатньо коштів для завершення навчання українських пілотів на винищувачах F-16, незважаючи на те, що у Сполучених Штатів закінчуються кошти для відправки допомоги Києву.

Як передає Укрінформ, про це заявив глава Нацгвардії США генерал Ден Хокансон, повідомляє Associated press.

Президент Джо Байден оголосив у серпні, що США розпочнуть підготовку українських пілотів на F-16. Навчання пілотів розпочалося в жовтні на базі Національної гвардії Морріс Ейр в Тусоні, штат Арізона. Відтоді у військовому фонді України, який США використовували для надання Україні озброєнь та допомоги, закінчилися гроші.

Читайте також: Посол України в Нідерландах: Україна отримає винищувачі F-16 уже цього року

За словами Хокансона, брак фінансування означає, що США не змогли надіслати Україні жодних нових пакетів озброєнь, не зважаючи на продовження бомбардувань зі сторони Росії, але тренування пілотів вдалося продовжити.

"У нас є ресурси для продовження тренувань, які вже розпочалися. Якщо ми вирішимо збільшити це, вочевидь, нам знадобляться ресурси для підготовки додаткових пілотів і наземного персоналу ", - додав Хокансон.

Читайте також: Ігнат назвав критерії, за якими відбирали пілотів для навчання на F-16

Як повідомляв Укрінформ, у четвер верхня палата Конгресу США змогла зібрати необхідну кількість голосів для того, щоб перейти до розгляду законодавства про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню в загальному розмірі 95 мільярдів доларів.

Законопроєкт передбачає виділення понад 60 мільярдів доларів як підтримку України, а також приблизно 35 мільярдів доларів допомоги Ізраїлю та іншим союзникам США.

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-