Ігнат назвав критерії, за якими відбирали пілотів для навчання на F-16

Ігнат назвав критерії, за якими відбирали пілотів для навчання на F-16

Укрінформ
Українські пілоти, які нині проходять навчання на літаках F-16, відбирались з урахуванням певних критеріїв, наприклад, бойової підготовки, бойового досвіду, знання англійської мови.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ із посиланням на АрміяInform.

«Навчатися поїхали пілоти, які склали відповідні тести. Одними з критеріїв відбору пілотів є бойова підготовка, бойовий досвід, навченість, ну і знання англійської мови, щоб швидко засвоювати матеріал», — розповів Ігнат.

Він додав, що українські пілоти на навчанні почуваються добре: «Вони опановують літаки вже в повітрі. Потрібно розуміти, що наші пілоти стикнуться в Україні із викликами, з якими, можливо, навіть інструктори не надто стикались у своїй професійній діяльності. А це — перехоплення таких цілей, як "Шахеди", крилаті ракети. Цього всього ще можна вчитися безпосередньо там, із західними інструкторами».

Читайте також: Ігнат - про польську авіацію біля РФ і Білорусі: Якщо є активність по той бік кордону, треба відповідати

Речник Повітряних сил уточнив, що підготовка проходить відповідно до плану і всіх графіків, які були погоджені із західними партнерами.

Раніше Ігнат повідомив, що жінок серед українських пілотів, які навчаються на F-16, наразі немає.

Фото: Ezra Acayan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-