Данілов: Українських полонених не було на російському літаку Іл-76

Данілов: Українських полонених не було на російському літаку Іл-76

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов запевняє, що українських полонених не було на військово-транспортному літаку Іл-76, який зазнав катастрофи у Бєлгородській області РФ.

Про це він сказав уінтерв’ю Бабель, повідомляє Укрінформ.

“У Росії зазнав катастрофи літак. Чи були там наші полонені? Я вам точно можу сказати - ні”, - сказав Данілов.

На уточнення журналістки, на основі чого такі твердження, секретар РНБО додав: “На основі того досвіду, який в нас був після Тегерану, і на основі того, що відбувалося далі”.

“Якщо би це відбулося, то, повірте, кількість біологічного матеріалу, те, що називається, загиблі, було б у такій кількості (якщо вони кажуть, що там їх було 65), що вони б обов’язково цим скористалися, і вони б обов’язково все це зафільмували. І те поле було б все червоне від крові. Такого там не було. У них була заготовлена вся ця історія, в них була заготовлена вся ця ситуація, і тому давайте дочекаємося...Треба просто почекати. Ще раз наголошую, якщо б це відбувалося, то, повірте, і Лавров би там в ООН — ще одна дивна контора сучасності, він би там так репетував, і вони б все це показували. Їм нема що показати... Якщо б це було насправді, була б зовсім інша картинка”, - вважає Данілов.

На уточнення, чи є у влади розуміння, чи живі наші заручники, секретар РНБО відповів, що “це дуже складне питання, воно дуже чутливе, і в тому числі для Президента нашої країни...”.

Читайте також: З російського полону повернули вже 3135 українських громадян - Зеленський

“Ми не можемо зараз мати ту чи іншу відповідь... Я з великою вірогідністю можу сказати, що їх там не було (заручників на літаку - ред.)”, - додав секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, під час п’ятдесятого обміну полоненими, який відбувся 31 січня, з російського полону повернули 207 українських захисників, серед яких 95 представників ЗСУ, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції.

Під час обміну 31 січня з російського полону повернули українських військовополонених, яких планували повернути ще 24 січня, окрім 65 людей, яких російська сторона назвала загиблими внаслідок авіатрощі Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які росіяни використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У Міноборони РФ стверджують, нібито в літаку перебували 65 полонених українських військовослужбовців, шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що обмін полоненими між РФ та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, оприлюднена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Також Юсов поінформував, що РФ не дає згоди на проведення міжнародного розслідування авіатрощі літака Іл-76.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-