Зеленський поставив перед Сирським низку завдань

Зеленський поставив перед Сирським низку завдань

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський поставив перед новим головнокомандувачем Збройних сил Олександром Сирським низку завдань, серед яких - детальний план дій ЗСУ на 2024 рік.

Про це глава держави сказав у відеозверенні, передає Укрінформ.

"Очікую найближчим часом таких змін у Збройних силах України: на столі має з’явитися реалістичний, детальний план дій Збройних сил України на 2024 рік. З урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектив", - заявив Президент.

Відео: Офіс Президента

Крім цього, за його словами, кожна бойова бригада на першій лінії має отримати ефективну західну зброю – має відбутися справедливий перерозподіл такої зброї на користь саме першої лінії фронту.

Ще одним завданням Зеленський визначив розв'язання проблеми з логістикою. "Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони", - наголосив він.

Президент підкреслив, що кожен генерал має знати фронт, адже "якщо генерал не знає фронту, він не служить Україні".

Читайте також: Президент про війну: Маємо зробити саме цей рік вирішальним

Він також поставив завдання виправити "надмірну та невиправдану" чисельність у штабах і побудувати в армії дієву систему ротацій. "За основу можна взяти досвід окремих бойових бригад Збройних сил України та підрозділів Державної прикордонної служби України, де існує така система. Ротації – це обов’язково", - підкреслив Зеленський.

Крім цього, він звернув увагу на необхідність підвищення якості навчання воїнів: "Тільки навчені солдати мають бути на першій лінії".

Президент також нагадав, що у структурі ЗСУ створюється новий рід сил – Сили безпілотних систем, де має бути призначений перший командувач.

Зеленський повідомив, що команду перезавантаження Збройних сил України головнокомандувач Сирський представить днями.

"2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні сили України. Ми всі пишаємося нашою армією. І ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб українська армія стала армією-переможцем", - заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський оголосив про призначення генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

Він також зустрівся з попереднім головкомом генералом Валерієм Залужним та подякував за два роки захисту України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-