Президент про війну: Маємо зробити саме цей рік вирішальним

Президент про війну: Маємо зробити саме цей рік вирішальним

Відео
Укрінформ
Україна має зробити цей рік вирішальним для досягнення своїх цілей у війні.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверенні, передає Укрінформ.

"Ми повинні зробити саме цей рік вирішальним. Вирішальним для досягнення українських цілей у війні. Росія не може просто змиритися з існуванням незалежної України, із самим фактом незалежного життя нашої держави. Але Росії доведеться змиритись із нашою силою", - наголосив глава держави.

Відео: Офіс Президента

За його словами, досвід двох років цієї війни переконав, що тільки поразки Росії наближають мир.

При цьому Зеленський підкреслив, що кожен рік війни має свій характер.

"Перший рік – вистояли. Почали повертати своє. Довели світу, що Росія може програвати. Другий рік цієї війни – ми виграли Чорне море. Виграли зиму. Довели, що можемо відновити контроль над українським небом. Але, на жаль, не змогли досягти цілей нашої держави на землі", - сказав він.

Читайте також: Залужний після зустрічі із Зеленським: Для перемоги всі повинні змінитися

Тому зараз, за його словами, потрібно чесно сказати, що відчуття стагнації саме на південних напрямках та труднощі в боях на Донеччині вплинули на суспільний настрій.

"Українці стали рідше говорити про перемогу. Але український дух не втратив віри в перемогу. Україна зберігає свій історичний шанс. Реалізувати його – наш обов’язок", - наголосив глава держави.

Саме тому, підкреслив він, цей рік повинен стати часом України – часом, коли кожен український воїн знатиме, як і раніше, що Українська держава, українська армія здатні перемагати.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський оголосив про призначення генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

Він також зустрівся з попереднім головкомом генералом Валерієм Залужним та подякував за два роки захисту України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-