Білий дім - Конгресу: ЗСУ вичерпують боєприпаси, допомога потрібна саме зараз

Білий дім - Конгресу: ЗСУ вичерпують боєприпаси, допомога потрібна саме зараз

Укрінформ
Адміністрація США наголошує, що бойові дії в Україні не припиняються в зимовий період, ЗСУ вичерпують свої боєприпаси та змушені економити їх, тож Конгрес має ухвалити новий пакет для України прямо зараз.

З такою заявою виступив під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж цих зимових місяців бойові дії не припиняються. Обидві сторони ведуть бойові дії в повітрі та на землі», - зауважив представник адміністрації США.

Тому, за його словами, США повинні забезпечити продовження військової підтримки України негайно, адже не мають часу, щоб чекати «весняного наступу».

Кірбі наголосив: в адміністрації усвідомлюють, що в українських військових на полі бою закінчуються певні типи боєприпасів, що поповнення спроможностей ППО буде для них ключовим запитом у найближчому майбутньому.

Читайте також: Байден закликав Конгрес чимскоріше ухвалити законопроєкт з допомогою для України

«Час (для допомоги – ред.) настав уже зараз, вони потребують цього зараз», - підкреслив представник Ради нацбезпеки Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США послідовно наголошує на важливості, щоб Конгрес затвердив новий пакет допомоги для України. У Білому домі підкреслюють, що це важливо як для підтримки ЗСУ, так і Міністерства оборони США, яке також потребує поповнення запасів, раніше переданих українській стороні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-