Байден закликав Конгрес чимскоріше ухвалити законопроєкт з допомогою для України

Байден закликав Конгрес чимскоріше ухвалити законопроєкт з допомогою для України

Укрінформ
Президент США висловив підтримку законопроєкту, який містить двопартійну угоду щодо кордону, а також допомогу Україні, та закликав Конгрес прискорити його ухвалення в обох палатах.

Про це йдеться в заяві Джо Байдена, оприлюдненій на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Ми досягли згоди у двопартійній угоді щодо питань нацбезпеки, яка охоплює найбільш суворий та водночас справедливий перелік прикордонних реформ за останні десятиліття. Я рішуче підтримую це», - зазначив глава Білого дому.

Він зазначив, що ця угода зробить кордон США безпечнішим та збереже гуманне ставлення до людей і законної імміграції, що відповідає цінностям Америки.

Крім того, двопартійна угода стосується двох інших важливих пріоритетів.

«Це дозволяє Сполученим Штатам продовжувати нашу життєво важливу роботу з партнерами по всьому світу, щоб відстоювати свободу України та підтримувати її здатність захищатися від агресії РФ», - наголосив американський лідер.

Читайте також: Байден не підпише законопроєкт про допомогу Ізраїлю без підтримки України - Салліван

За його словами, якщо апетити Кремля щодо прагнення контролю над Україною не вгамувати зараз, Путін піде далі, й Сполученим Штатам доведеться витрачати на безпеку більше.

«Ця угода також дає Ізраїлю все необхідне для захисту його народу від терористів ХАМАС. І це надасть життєво важливу гуманітарну допомогу для палестинського народу», - зауважив президент США.

Тепер, наголосив Байден, республіканці в Палаті представників мають вирішити, чи хочуть вони розв’язати проблему - чи воліють і надалі грати в політику з кордоном.

«Я прийняв своє рішення. Я готовий розв’язати проблему. Я готовий охороняти кордон. І американський народ також. Я знаю, що всередині нашої країни є розбіжності, але ми не можемо дозволити партійній політиці стати на шляху виконання наших обов’язків як великої нації», - наголосив президент США.

Читайте також: США мають наслідувати приклад Євросоюзу, який виділяє Україні €50 мільярдів - Атлантична рада

У цьому зв’язку він звернувся із закликом до Конгресу чимскоріше ухвалити законопроєкт, розроблений на основі двопартійної угоди.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю сенатори США від обох партій, які брали участь у переговорах щодо міграційної реформи та посилення безпеки кордону, оприлюднили законопроєкт на $118 млрд. Документ передбачає виділення $60,1 млрд на допомогу Україні, $14,1 млрд для Ізраїлю та $20,2 млрд на посилення безпеки на кордоні США. Крім того, в ньому міститься фінансування гуманітарної допомоги та операцій на Близькому Сході, а також на Тайвані.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-