Наєв сказав, які саме дії ЗСУ не дозволили Росії «взяти Київ за три дні»

Наєв сказав, які саме дії ЗСУ не дозволили Росії «взяти Київ за три дні»

Укрінформ
Напередодні та в перші дні повномасштабного вторгнення генералами, офіцерами та сержантами Командування Об’єднаних сил ЗСУ були вжиті конкретні кроки, які не дозволили російським окупантам «взяти Київ за три дні».

Серед них - визначення дати та часу можливого вторгнення, оперативне розгортання Сил оборони, зупинка просування противника на Одесу, створення умов для звільнення Харківщини. Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці розповів командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв з нагоди четвертої річниці створення Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

«Генералами, офіцерами та сержантами нашого Командування було зроблено дуже багато: по-перше, встановлено дату та час можливого вторгнення на територію України, що сприяло своєчасному приведенню Сил оборони України в готовність до відбиття агресії; завдяки виконаним заходам вдалося мінімізувати втрати в особовому складі, військовій техніці та підготуватися до відсічі збройної агресії. По-друге, було здійснено оперативне розгортання Сил оборони, що стало підґрунтям для дій Сил оборони України з відбиття збройної агресії РФ. По-третє, було зупинено просування противника на Одесу. Завдяки цим діям Україна зберегла вихід до Чорного моря, а ворогові не вдалося окупувати більшу частину Миколаївської та Одеської областей. По-четверте, не було допущено оточення угруповання Об’єднаних сил на Сході. І останнє - створено умови для звільнення Харківщини», - зазначив Наєв.

Читайте також: Наєв показав тренування протидиверсійних підрозділів

Він також поінформував, що наразі робиться досить багато для забезпечення стійкості українських кордонів та повітряного простору держави. Зокрема, утворені мобільні вогневі групи, оснащено сучасним озброєнням та навчено вражати цілі на максимально допустимій відстані, побудовано довготривалу лінію оборони.

Як повідомляв Укрінформ, повномасштабний наступ Російської Федерації на Україну почався о 3.40 24 лютого 2022 року. Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції від 2 березня 2022 року засудила дії Росії та назвала їх агресією проти України. Міжнародний суд ООН в Гаазі 16 березня 2022 року зобов'язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-