Польща підтримує військову допомогу ЄС для України на 20 мільярдів євро - Сікорський

Польща підтримує військову допомогу ЄС для України на 20 мільярдів євро - Сікорський

Укрінформ
Польща підтримує пропозицію високого представника ЄС щодо створення в Європейському фонді миру спеціального фонду для військової допомоги Україні в обсязі 20 мільярдів євро на наступні чотири роки.

Про це заявив керівник зовнішньополітичного відомства Польщі Радослав Сікорський у Брюсселі перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я підтримую первинну пропозицію високого представника ЄС щодо (виділення) 20 мільярдів для Європейського фонду миру, як це позначено в європейському оборонному бюджеті. Європейська оборона – це та ідея, час якої настав», - заявив міністр закордонних справ Польщі.

Читайте також: МЗС країн Євросоюзу обговорять імплементацію військової допомоги для України - Боррель

Як повідомлялося, міністри країн ЄС із закордонних справ продовжують обговорювати пропозицію високого представника ЄС щодо створення фонду допомоги для України в межах Європейського фонду миру в обсязі 20 мільярдів євро на наступні чотири роки, тобто по 5 мільярдів щороку. Передбачається, що ці фінансові ресурси будуть спрямуватися не лише на компенсацію країнам-членам наданого Україні озброєння та військового обладнання, а й на розвиток спроможності європейської оборонної промисловості, зокрема щодо збільшення виробництва снарядів для поставок їх в Україну.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-