Франція зможе надавати українській армії 3 тисячі снарядів щомісяця - Міноборони

Франція зможе надавати українській армії 3 тисячі снарядів щомісяця - Міноборони

Укрінформ
Франція зможе надавати українській армії 3 тис. снарядів калібру 155-мм щомісяця.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, який очолював українську делегацію під час першого засідання Коаліції артилерії у Парижі, розповів в інтерв'ю виданню NV.

За його словами, під час засідання Коаліції представники української делегації аргументовано, виходячи з об'єктивної картини на фронті і можливих варіантів розвитку ситуації, озвучили потребу українського війська. А також з огляду на загрози у майбутньому, говорили про військово-технічне співробітництво на довгострокову підтримку нашого війська. 

«Важливо було у колі партнерів виробити консолідовану позицію щодо шляхів вирішення багатьох наших проблемних питань. Зокрема, ми обговорювали питання щодо надання Україні артилерійських засобів, снарядів, постачання запасних частин до артсистем, або їх виробництво на території України, питання удосконалення системи розвідки та управління вогнем артилерійських підрозділів, а також говорили про організацію ремонту артилерійського озброєння. Під час першого засідання Коаліції артилерії пролунали важливі заяви з боку наших партнерів щодо подальшої військової підтримки України», - зазначив Гаврилюк.

Він зауважив, що Україна аналізує і прогнозує дії агресора. 

«Той факт, що Росія розкручує виробничі потужності заводів ВПК, закуповує у деяких країн боєприпаси, ракети свідчить про те, що Кремль не збирається відмовлятись від своїх агресивних планів. Наша відповідь має бути потужною. Попри наявну проблематику у світі з виробництва боєприпасів та озброєння, ми мусимо з нашими партнерами знайти можливості забезпечити Сили оборони всім необхідним», - підкреслив Гаврилюк.

Читайте також: У НАТО підписали контракт на постачання понад 200 тисяч 155-мм артснарядів, частина з них - для України

Заступник міністра відзначив, що офіційний Париж ще раз продемонстрував стійкість підтримки України. 

«Франція планує виготовити для Україні 78 Цезарів, шість із яких будуть поставлені найближчим часом. Стосовно 155-мм снарядів для французьких артсистем міністр Збройних сил Франції Себастьян Лекорню повідомив, що Франція зможе надавати українській армії 3000 снарядів щомісяця», - наголосив Гаврилюк.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня участь у засіданні міжнародної Коаліції артилерії, яка відбулась у Парижі, взяли представники 22 країн. Ця коаліція посилить спроможності Сил оборони, а також забезпечить Україну новими зразками артилерійського озброєння.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-