Іспанія в рамках «Рамштайну» візьме участь у кількох коаліціях для підтримки України

Іспанія в рамках «Рамштайну» візьме участь у кількох коаліціях для підтримки України

Укрінформ
Іспанія в рамках формату "Рамштайн" візьме участь у коаліції з морської безпеки, артилерії, наземної ППО, інформаційних технологій та розмінування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міноборони Іспанії.

"Іспанія планує зробити свій внесок у коаліцію безпеки на морі, артилерії, наземної протиповітряної оборони, інформаційних технологій та коаліції з розмінування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час засідання Контактної групи з питань оборони України в режимі відеоконференції підтвердила намір Іспанії продовжувати допомагати з навчанням військових, зазначивши, що в Іспанії вже пройшли навчання понад 3500 українських військовослужбовців.

У міністерстві також оголосили про нові спеціалізовані навчальні модулі для українських військових із зенітних систем Patriot, NASAMS та Hawk, а також з підводного розмінування.

У рамках підтримки, наданої Україні Іспанією в гуманітарній сфері, міністерка підтвердила, що успішно розпочато програму з розміщення 400 родичів загиблих українських воїнів у військових резиденціях, де вони зможуть декілька днів відпочити.

Читайте також: З акцентом на довгострокові потреби України: підсумки “Рамштайну-18”

"На завершення свого виступу Роблес підтвердила країнам та організаціям, які беруть участь у Контактній групі, тверду рішучість Іспанії підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у жовтні Іспанія оголосила, що надасть Україні6 пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk та артилерійські боєприпаси калібру 155 та 105 мм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-