Пішки 600 кілометрів у тилу ворога: ГУР розповіло, як розвідники знищили ТУ-22М3

Пішки 600 кілометрів у тилу ворога: ГУР розповіло, як розвідники знищили ТУ-22М3

Фото
Укрінформ
Головне управління розвідки Міноборони розкрило деталі операції, проведеної групою полковника Олега Бабія, в результаті чого в Росії було знищено та виведено з ладу три бомбардувальники ТУ-22М3,

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

Зазначається, що з перших днів повномасштабного вторгнення РФ полковник Олег Бабій організовував і здійснював спецоперації на ТОТ України та на території противника, які змінили хід цієї війни.

На його рахунку - дев'ять успішних розвідувальних виходів у тил противника, 12 спеціальних заходів з організації та забезпечення руху опору на ТОТ та у ворожому тилу.

Фото: ГУР
Фото: ГУР

Останнім успішно виконаним завданням групи розвідників Олега Бабія стало знищення та виведення з ладу трьох російських бомбардувальників ТУ-22М3, що значно порушило плани РФ стосовно ракетних ударів по території України та фактично повністю дестабілізувало роботу ворожих аеродромів і пунктів базування дальньої авіації.

«Серпень 2023-го. У складі розвідувальної групи Олег Бабій подолав пішки понад 600 км по території противника, щоб виконати спеціальне бойове завдання – зупинити терористичні авіаційні бомбардування росіянами мирних українських міст», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україна довела, що «могутність» Росії є мильною бульбашкою - Буданов

Розвідники виконали завдання у глибокому тилу противника – знищили російський бомбардувальник ТУ-22М3 та ще два вивели з ладу, однак і самі зазнали непоправних втрат.

«Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила у засідку та вступила в нерівний бій з російськими загарбниками. У цьому бою, 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, український розвідник Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув», - розповіли у ГУР.

За свій героїчний подвиг, Олег Бабій посмертно нагороджений званням Героя України з присвоєнням ордену «Золота зірка».

23 січня у Львові відкрили меморіальну дошку на честь Олега Бабія.

Як повідомила у Фейсбуку пресслужба ГУР, її встановили на фасаді школи, де навчався Бабій. На відкритті були присутні вчителі, побратими, однокласники та друзі Героя України, представники міської адміністрації і духовенства.

В Олега Бабія залишилася дружина та двоє маленьких дітей. Молодшій донечці на час смерті батька виповнилося лише рік.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-