Україна довела, що «могутність» Росії є мильною бульбашкою - Буданов

Україна довела, що «могутність» Росії є мильною бульбашкою - Буданов

Укрінформ
Україна вже довела, що легенда про «могутність» Росії - це мильна бульбашка.

Як передає Укрінформ, про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав в інтерв’ю Financial Times, інформує пресслужба ГУР.

Зокрема Буданов окреслив слабкі місця ворога: Росія втрачає стільки ж або навіть більше людей, ніж може набрати; агресор витрачає більше зброї і боєприпасів, ніж може виготовити; у Москви труднощі з контролем якості озброєнь.

За його словами, проблема з боєприпасами змусила Кремль шукати їх в інших країнах.

«Вони дійсно передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило росії трохи зітхнути. Без їхньої допомоги ситуація [для рф] була б катастрофічною», - зазначив Буданов.

Він додав, що необхідність купувати боєприпаси за кордоном боляче б’є по московській писі, оскільки Росія у війні воліла б не покладатись на допомогу ззовні.

«Це завжди вважалося нижчим за їхню гідність; це приниження», - пояснив очільник ГУР.

Також він зауважив, що втрати особового складу Росія поповнює не тільки завдяки мобілізації, а й за допомогою найманців із різних так званих «ПВК».

У цьому контексті Буданов заперечив, що угруповання «Вагнер» припинило своє існування. А категоричної відповіді щодо долі його засновника Євгена Пригожина наразі немає.

«Я не кажу, що він не помер або що він мертвий. Я кажу, що немає жодного доказу його смерті», - підкреслив Буданов.

Також у ГУР зауважили, що наприкінці розмови, відмовившись робити якісь прогнози на воєнний 2024 рік, очільник розвідки висловив стриманий оптимізм.

Читайте також: Єрмак: Росія намагається змусити людей повірити, що ми проти мирної угоди

Як повідомляв Укрінформ, Буданов в інтерв’ю Financial Times сказав, що Україна продовжить руйнувати російську логістику в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-