Ворог розуміє безуспішність штурмів українських позицій на лівому березі Дніпра Херсонщини - Гуменюк

Ворог розуміє безуспішність штурмів українських позицій на лівому березі Дніпра Херсонщини - Гуменюк

Укрінформ
Ворог розуміє безуспішність штурмів українських позицій на лівому березі Дніпра Херсонщини, командування РФ забороняє використовувати бронетехніку, а піші штурмові дії не дають бажаного результату.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, коментуючи інформацію про те, що російські військові уже відмовляються на лівобережжі Херсонщини іти на штурм, передає кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, що такі висновки (безуспішність штурму на лівобережжі Херсонщини, - ред.) у них (росіян, - ред.) на поверхні. Російське командування забороняє використовувати бронетехніку, тому що розуміє, що втрачає її безповоротно фактично при кожному штурмі, і використовує тактику піших штурмів. Тобто, чисто піхотні групи - 10-15 людей - направляються в напрямку наших позицій, а потім з втратами до 70% повертаються назад", - зазначила Гуменюк. 

При цьому, за її словами, наші воїни мужньо тримають оборону, продовжують працювати над розширенням плацдарму, а ворог щоразу, зазнаючи втрат, повертається на вихідні позиції. "Тобто, 6 штурмів за добу (росіян - ред.) - 6 невдалих спроб", - зауважила вона.

Читайте також: У британській розвідці пояснили, чому росіяни не можуть витіснити ЗСУ із лівобережжя Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, десантники та морпіхи РФ відмовляються йти на штурм українських позицій на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), очевидна нездатність Росії створити злагоджену структуру управління своїми військами на лівому березі Херсонщини продовжує погіршувати моральний дух і боєздатність російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-