Російське командування сподівається, що вироки офіцерам покращать дисципліну в армії - ISW

Російське командування сподівається, що вироки офіцерам покращать дисципліну в армії - ISW

Укрінформ
Російське військове командування продовжує засуджувати офіцерів у справах, пов’язаних з ударами Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Таким чином, робиться розрахунок поліпшити дисципліну в російській армії.

Як зазначається, Другий Західний окружний військовий суд Москви 16 січня засудив колишнього керівника морського відомства Росгвардії полковника Сергія Волкова до шести років позбавлення волі за нібито постачання неякісних радіолокаційних систем для охорони Керченського мосту в окупованому Криму та газопроводу, що мали захистити об'єкти від атак українських безпілотників.

Раніше, 6 грудня 2023 року, Другий Західний окружний військовий суд оголосив вирок двом російським офіцерам ППО за недбалість, через яку відбулися удари ЗСУ по території РФ.

Також російська влада затримала командувача 1-ї армії ППО спеціального призначення за звинуваченнями у корупції та хабарництві. В ISW припустили, що причиною став той факт, що він не запобіг ударам безпілотників по району Москва-Сіті у липні та серпні 2023 року.

В ISW вважають, що такими справами російське військове командування, ймовірно, має намір створити прецедент для російської армії щодо можливого покарання за неспроможність відвернути удари ЗСУ по важливих цілях.

Читайте також: У Росії посадили на шість років полковника «за поганий захист Керченського мосту від БПЛА»

"Причому не має значення, чи ці офіцери порушили російські правила несення бойового чергування, чи невиконання ними службових обов’язків побічно пов’язують з корупційними схемами. Російське командування, ймовірно, сподівається, що ці прецеденти покращать дисципліну серед російських військ в Україні, хоча аналітики ISW не спостерігають такого ефекту", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив про збиття силами ППО 10 ракет під час ранкової повітряної тривоги в місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-