У Росії посадили на шість років полковника «за поганий захист Керченського мосту від БПЛА»

У Росії посадили на шість років полковника «за поганий захист Керченського мосту від БПЛА»

Укрінформ
У Росії 2-й Західний окружний військовий суд засудив голову відділу морського управління Росгвардії полковника Сергія Волкова до шести років колонії загального режиму у справі про постачання неякісних радіолокаторів для захисту Керченського мосту від безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Волкову також заборонили протягом двох років обіймати державні посади. Засудженого визнали винним у перевищенні повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Волков свою провину не визнав.

Держобвинувачення просило призначити полковнику сім років колонії, позбавити його звання та нагород, а також заборонити йому протягом трьох років обіймати посади з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями.

Читайте також: Малюк: Кримський міст приречений, далі буде багато сюрпризів

ФГУП "Ростовський-на-Дону науково-дослідний інститут радіозв'язку" (РНДІРС) і Росгвардія уклали контракт на 395,5 млн рублів на поставки двох радіолокаційних комплексів по боротьбі з БПЛА, які могли використовуватися в тому числі для захисту Керченського мосту.

За версією слідства, Волков прийняв на озброєння системи, які, як з'ясувалося під час виконання контракту, «не дозволяли успішно вирішувати завдання боротьби з безпілотними апаратами». Під час вироку суддя уточнив, що комплекс, який купив Волков, справний, але не підходить для захисту від безпілотників. Комплекс доопрацьовуватимуть — виходячи із суми, витраченої на доповнення, буде оцінено збитки.

Як повідомляв Укрінформ, незаконно збудований росіянами Керченський міст російські загарбники не змогли відновити до того стану, яким він був на початку існування, до українських атак і штормів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-