В Україні вже 77 військових РФ отримали вироки за воєнні злочини

В Україні вже 77 військових РФ отримали вироки за воєнні злочини

Укрінформ
Українські правоохоронці оголосили підозри у скоєнні воєнних злочинів 477 російським військовим, щодо 77 з них уже ухвалені судові вироки.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін у Фейсбуці за результатами участі української делегації у четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики лідерів держав щодо реалізації Формули миру, передає Укрінформ.

За словами Костіна, під час панелі, присвяченій пункту 7 Формули миру «Відновлення справедливості», партнери почули свідчення українців про воєнні злочини, скоєні російськими військовими: 16-річного хлопця, чийого батька застрелили окупанти просто перед його очима, та молодої жінки, яка зазнала сексуального насильства від російського військовослужбовця.

Фото: Андрій Костін / Фейсбук

«...Ми будуємо нашу мережу всеосяжної відповідальності за всі злочини агресора. Ми вже повідомили про підозру у вчиненні воєнних злочинів 477 особам, 77 осіб засуджено», - поінформував він.

Фото: Андрій Костін / Фейсбук

Генпрокурор також нагадав, що розпочав роботу Міжнародний центру з переслідування за злочин агресії - ключовий етап на шляху до створення Спецтрибуналу.

Читайте також: ГУР не підтверджує, що Росія відправила на фронт «батальйон з українських полонених»

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня у Давосі учасники зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру розглянули другу п’ятірку пунктів Української формули миру та напрацювання з їх реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-