Росія виготовляє більше боєприпасів, але їх якість падає - Буданов

Росія виготовляє більше боєприпасів, але їх якість падає - Буданов

Укрінформ
З кінця 2023 року Росія виготовляє більше боєприпасів, але їхня якість падає.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю Le Monde, інформує пресслужба ГУР.

«Якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігаємо збільшення кількості виготовлених Росією боєприпасів. Водночас відзначаємо зниження якості цих снарядів», - зазначив Буданов.

За його словами, у російських ракет є низка недоліків, зокрема вони часто промахуються. Водночас українські Збройні Сили негайно дають відповідь. Ціллю стають військові об’єкти.

Очільник розвідки зауважив, що ракетні удари з боку РФ спричинені бажанням агресора оголосити 2023 рік «переможним», проте реальних воєнних успіхів у росіян не було.

«Інтенсивне застосування безпілотників з обох боків зумовило неможливість проведення як російських, так і українських наступальних операцій. Ще один фактор ― щільність мінних полів, якої не було з часів Другої світової війни», - говорить Буданов.

Читайте також: У британській розвідці пояснили, чому росіяни скидають боєприпаси на свої міста

За його словами, рішенням для безпілотників є електронні засоби протидії, а для мін необхідне спеціалізоване обладнання.

Висловлюючись стосовно Чорного моря, Буданов зазначив, що північна частина і газовидобувні платформи перебувають під контролем України. А морські експортні коридори, які дуже важливі для нашої економіки, знову функціонують, навіть попри ризики.

«Ми регулярно атакуємо військовий флот і портові споруди противника, тож росіянам поспіхом довелось перекидати все на південний схід. Вони намагаються створити військово-морську базу в Очамчирі (Абхазія - ред.) на окупованій території Грузії», - повідомив очільник ГУР.

Він нагадав, що у 2023 році відбулись перші українські висадки на територію тимчасово окупованого Криму, хоча дехто вважав їх неможливими. Це дає надію ― особливо українцям на півострові, які вже 10 років живуть під російською окупацією, і багато хто з них уже почав опускати руки.

Буданов зазначив, що раніше всі думали, що у Москви сильна армія, але слабка економіка, але виявилося навпаки. Армія у Росії слабка, а економіка може бути слабкою, але країна аж ніяк не голодує. І з такими темпами вона може протриматись доволі довго.

Очільник ГУР вважає, що нинішніх західних санкцій недостатньо. Вони повинні були б зачепити основні сектори економіки РФ: енергетику, металургію і фінансову систему загалом.

Читайте також: Україні потрібна мобілізація для підтримки наявної чисельності Сил оборони - Буданов

Буданов також наголосив, що Україні потрібно більше снарядів і артилерійських систем. Йдеться не лише про сучасні технології. Україну цікавить усе, включно зі старими системами, які вже не використовуються, але питання кількості ― важливе.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон заявив про те, що ЄС уже збільшив обсяги оборонного виробництва та зможе виконати план щодо поставки мільйона снарядів для України вже у березні поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-