Зеленський: Партнери поки не готові вимагати від України заморозити війну

Зеленський: Партнери поки не готові вимагати від України заморозити війну

Відео
Укрінформ
Партнери України поки не готові вимагати від Києва заморозити війну з Росією, але вони мають звернути увагу на те, що Путін не збирається згортати бойові дії.

Про це заявив на зустрічі з представниками ЗМІ у Вільнюсі після проведених переговорів з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

Відео: ОП

«Ніякого тиску з боку партнерів стосовнго припинення захисту України від російської агресії немає. Припинення нашого справедливого захисту і нашої справедливої боротьби – з цього приводу у нас ніякого тиску немає. Поки що немає. Є різні голоси. Я в медіа їх чув, читав і знаю. Є різні голоси і обговорення. Я думаю, що партнери поки що нам не готові давати офіційно відповідні сигнали. Принаймні я їх особисто не чув. Але мені здається, що треба звернути увагу на риторику президента Російської Федерації. Він не збирається зупинятися. Він хоче нас повністю окупувати», - сказав Зеленський. 

Читайте також: Путін готовий заморозити війну? Чому та навіщо з’явилася ця інформація

За його словами, саме тому невпевненість партнерів у вигляді результату щодо фінансової та мілітарі (військової) допомоги Україні, швидкої реакції іноді тільки додає хоробрості і сил Російській Федерації. «Тому затягувати з цим (наданням допомоги – ред.) точно не потрібно", - переконаний Президент.

Він заявив, що Путін не заспокоїться, доки не зруйнує Україну, а наступними можуть бути уже Литва, Латвія, Естонія, Молдова, якщо Україна не витримає.

"Вони (росіяни – ред.) вже почали говорити про Фінляндію, про незалежність Узбекистану… Він (Путін – ред.) не закінчить це все, поки ми всі разом не закінчимо його", – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня в Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували матеріал The New York Times про те, що президент РФ Володимир Путін нібито з вересня надсилає сигнали через посередників про готовність до припинення вогню, яке «заморожує» російсько-українську війну вздовж нинішніх ліній бойових дій.

В Офісі Президента ж заявили, що не впевнені, що Росія хоче заморозити війну, натомість вона хоче капітуляції України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-