Захист неба на F-16: за кордоном навчання проходять кілька груп пілотів і авіаперсоналу

Захист неба на F-16: за кордоном навчання проходять кілька груп пілотів і авіаперсоналу

Укрінформ
Різні групи українських фахівців проходять навчання на F-16 за різними програмами. Зокрема, 3 групи пілотів та авіаційного персоналу проходять навчання в Данії, Великій Британії, США, Канаді та Польщі.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

«Відзначу зусилля, які здійснюють партнери в межах «Авіаційної коаліції» щодо розвитку бойових спроможностей авіації ПС ЗС України. Кожна країна робить свій внесок. Це не лише гарантії надання літаків, але й допомога з боєприпасами та усім необхідним для ефективного захисту українського неба завдяки F-16. Мова йде також й про навчання. Наразі різні групи фахівців проходять навчання за різними програмами», - повідомив Павлюк.

За його словами, молоді пілоти підвищують свій професійний рівень, здійснюючи учбові польоти за міжнародними процедурами у Великій Британії, щоб в подальшому перейти до перенавчання на літаки F-16. Досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на F-16 в Данії та США.

Читайте також: В Україні триває підготовка персоналу з обслуговування F-16 - Міноборони

Інші групи українських пілотів та авіаційного персоналу, які наразі підвищують рівень володіння спеціалізованою авіаційною англійською мовою у Британії, Канаді, Польщі та США, найближчим часом приєднаються до програми перенавчання на літаки F-16.

Перший заступник міністра також зауважив, що зусилля міжнародних партнерів зосереджені на багатьох аспектах підтримки України.

Як повідомлялось раніше, до «Авіаційної коаліції» увійшли 14 країн, зокрема Королівство Бельгія, Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії, Королівство Данія, Республіка Греція, Королівство Нідерландів, Королівство Норвегія, Велике Герцогство Люксембург, Канада, Республіка Польща, Румунія, Сполучені Штати Америки, Чеська Республіка, Республіка Франція, Королівство Швеція.

Фото: Ezra Acayan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-