Армія РФ за тиждень завдала близько 125 ракетних та понад 400 авіаударів по Україні

Армія РФ за тиждень завдала близько 125 ракетних та понад 400 авіаударів по Україні

Укрінформ
Російські окупанти упродовж минулого тижня завдали по території України близько 125 ракетних та понад 400 авіаційних ударів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом протягом минулого тижня відбулося понад 370 бойових зіткнень. Минулого тижня противник завдав близько 125 ракетних та понад 400 авіаційних ударів, здійснив близько 320 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об’єктах цивільної інфраструктури», - зазначив Ковальов.

Він додав, що ворог продовжує наступальні дії на Куп’янському напрямку, де минулого тижня Сили оборони України відбили понад 30 атак противника.

Читайте також: Дрони, РСЗВ та артилерія: ворог за добу завдав 96 ударів по Запорізькій області

Окрім того, за його словами, на минулому тижні на Лиманському напрямку українські воїни відбили 3 атаки ворога в районі східніше Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку минулого тижня ворог вів штурмові дії в районі Оріхового Донецької області.

«На Авдіївському напрямку противник продовжує наступальні дії в районі Авдіївки, де минулого тижня здійснив понад 170 атак на позиції наших військ у районах Новобахмутівки, Бердичів, Степового, Авдіївки, Сєвєрного, Первомайського та Невельського Донецької області, де наші воїни завдали противнику чималих втрат як у живій силі, так і у важкому озброєнні», - розповів Ковальов.

Він додав, що на Мар’їнському напрямку ворог продовжує наступальні дії в районах населених пунктів Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області. За його словами, підрозділи Сил оборони України на цьому напрямку відбили близько 50 атак противника.

Читайте також: Унаслідок обстрілів на Харківщині пошкоджені приватні будинки, лікарня, підприємства

«На Запорізькому напрямку минулого тижня ворог здійснив понад 20 безуспішних штурмових дій в районі північніше Приютного, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області», - зазначив речник Генштабу.

Також він поінформував, що на Херсонському напрямку російські окупанти свої основні зусилля зосереджують на веденні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення, продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснювати артилерійські обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах у Херсонській та Миколаївській областях.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 11 ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Фото: Головне управління ДСНС України у Києві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-