Російська армія намагається наступати на північний захід від Бахмута - ISW

Російська армія намагається наступати на північний захід від Бахмута - ISW

Укрінформ
Війська РФ намагаються вести наступальні дії на північний захід від Бахмута, водночас ЗСУ досягли певного прогресу на Запоріжжі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у матеріалах Інституту вивчення війни (ISW) щодо оцінки ситуації станом на 3 січня.

Зазначається, що, ймовірно, частини 98-ї повітряно-десантної дивізії РФ просунулися на північ від дороги Бахмут – Хромове між Богданівкою та Хромовим. Також російські війська намагаються просунутися до Часового Яру (на захід від Бахмута).

Тривають позиційні бойові дії в районі Богданівки та Хромового, а також поблизу Іванівського, у районі Курдюмівки, Кліщіївки та Андріївки.

Російські війська досягли незначного успіху на північно-західному березі Ізмайлівського ставка на околиці Первомайського (на південний захід від Авдіївки).

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Бéрдичів; на північно-західній та південно-східній околицях Авдіївки; на південний захід від Авдіївки біля Невельського та Первомайського.

Читайте також: ISW: Росія шукатиме нові способи обходу української ППО

Російські війська нещодавно досягли підтверджених успіхів під час наземної атаки на південний захід від Донецька - на південно-східній околиці селища Побєда.

Зазначається, що українські війська досягли незначного прогресу в Запорізькій області. Український Генштаб повідомив, що українські сили просунулися на схід від Роботиного біля Вербового.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю виданню The Economist, що Успішна операція Збройних сил України у тимчасово окупованому Криму стала б прикладом для світу і мала б великий ефект усередині Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-