За добу на Купʼянському напрямку українські захисники відбили сім атак ворога

За добу на Купʼянському напрямку українські захисники відбили сім атак ворога

Укрінформ
За добу на Купʼянському напрямку українські захисники відбили сім атак ворога, на Бахмутському - шість. Ліквідовані 234 російських окупанти, знищені 78 одиниць російської техніки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник служби звʼязків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає Укрінформ.

"У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" наші захисники відбили сім ворожих атак на Купʼянському напрямку, шість - на Бахмутському. На Лиманському напрямку противник зараз перегруповується, підтягує резерви і готується до продовження наступальних дій", - сказав Фітьо.

За його словами, минулої доби ворог намагався штурмувати поблизу Синьківки, східніше Петропавлівки. На Серебрянське лісництво скидав керовані авіабомби, завдав 7 авіаційних ударів, використовував Су-34, Су-35, гелікоптери вогневої підтримки. Також було завдано 11 ударів дронами, здійснено 445 артилерійських обстрілів по українських позиціях артилерією та мінометами різних калібрів.

Читайте також: Росіяни перегруповуються на Лиманському напрямку - Сирський

"Тим не менш нашим захисникам вдалося вбити або поранити 133 російських окупантів та знищити 37 одиниць російської техніки, серед яких дві броньовані бойові машини та дві гармати Д-30", - сказав Фітьо.

На Купʼянському напрямку поблизу Синьківки ворог продовжує спроби наступу, при цьому йде шляхами, де вже неодноразово українські захисники знищували окупантів та їх техніку.

На Бахмутському напрямку бойові дії минулої доби тривали поблизу Богданівки, Кліщіївки, Андріївки, ворог намагається наступати в сторону Часового Яру, по українських позиціях було застосовано 15 дронів-камікадзе, здійснено 358 артилерійських обстрілів.

Як додав Фітьо, 101 російський окупант на цьому напрямку був ліквідований, знищена 41 одиниця військової техніки.

Читайте також: На фронті за добу - 47 бойових зіткнень

За його словами, вся смуга відповідальності ОСУВ "Хортиця" залишається активною. В тих місцях, де активні бойові дії наразі не відбуваються, ворог перегруповується, підтягує резерви. Як додав Фітьо, єдине, що може дещо знизити їх активність - сильне похолодання.

Загалом, як повідомив Фітьо, за грудень втрати ворога у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" склали 14 265 одиниць особового складу та 1236 одиниць військової техніки, зокрема ушкоджено та знищено 163 танки, понад 300 броньованих машин та більше 200 гармат і мінометів.

Як повідомляв Укрінформ, за даним Генерального штабу ЗСУ, Сили оборони України протягом доби відбили вісім ворожих штурмів на лівому березі Дніпра та 44 атаки на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському і Запорізькому напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-