На фронті за добу - 47 бойових зіткнень

На фронті за добу - 47 бойових зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили вісім ворожих штурмів на лівому березі Дніпра та 44 атаки на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському і Запорізькому напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 3 січня, передає Укрінформ.

Як зазначили в Генштабі, російські загарбники не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Натомість українські бійці й надалі утримують там свої позиції та завдають ворогу значних втрат.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 47 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Авіація ЗСУ за добу вдарила по 12 районах зосередження особового складу російської армії.

Підрозділи українських ракетних військ зі свого боку уразили три засоби протиповітряної оборони ворога та стільки ж його артилерійських засобів, а також станцію радіоелектронної боротьби та пункт управління загарбників.

Росіяни протягом доби здійснили загалом шість ракетних і 42 авіаційні удари та 18 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки, інша цивільна й промислова інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Встановлено, що визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

З авіації загарбники вдарили по районах Мороховця та Колодязного Харківської області.

Читайте також: ППО знищила ракету над Дніпропетровщиною

Під ударами російських мінометів й артилерії на Сіверському і Слобожанському напрямках опинилися понад 20 населених пунктів, зокрема Тимоновичі, Архипівка, Леонівка, Костобобрів і Грем'яч Чернігівської області, Марчихина Буда, Волфине, Костянтинівка, Миропілля й Попівка Сумської області, Алісівка, Липці, Лук'янці, Стариця, Зибине й Одрадне Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели, натомість завдали авіаційних ударів біля Петропавлівки, Кучерівки, Подолів і Берестового Харківської області та Новоєгорівки Луганської області.

Також на Куп’янському напрямку російська армія обстріляла з мінометів й артилерії близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічну, Синьківку, Іванівку й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій загарбники не вели, натомість завдали авіаударів у районі Серебрянського лісництва Луганської області, Тернів та Спірного Донецької області.

Від вогню ворожих мінометів й артилерії на Лиманському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Роздолівка, Спірне й Верхньокам’янське Донецької області.

Читайте також: Росія цієї зими змінює тактику масованих обстрілів України - британська розвідка

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки біля Богданівки й Андріївки Донецької області. На цій ділянці фронту російські війська безуспішно намагалися покращити своє тактичне положення.

У районі Північного Донецької області росіяни вдарили з авіації. Артилерійський і мінометний вогонь на цьому напрямку загарбники спрямували на понад 10 населених пунктів. Під ворожі обстріли потрапили, зокрема Богданівка, Часів Яр, Миколаївка, Кліщіївка, Андріївка і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили дев'ять ворожих атак у районах Новобахмутівки й Авдіївки та ще 19 – поблизу Сєверного, Первомайського і Невельського Донецької області. За підтримки авіації російські війська безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

Біля Олександрополя Донецької області зафіксований удар ворожої авіації.

Артилерійським і мінометним вогнем загарбники атакували на Авдіївському напрямку близько 10 населених пунктів, серед них – Керамік, Новокалинове, Бердичі, Семенівка, Авдіївка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати російські війська в районах Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації ворог 11 разів безуспішно намагався покращити там своє тактичне положення.

Від артилерійських і мінометних ударів російської армії протягом доби потерпали Олександропіль, Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Єлизаветівка і Катеринівка.

Читайте також: На Запорізькому напрямку прикордонники знищили сім ворожих дронів

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій загарбники не вели, натомість били з артилерії й мінометів по населених пунктах. Ворожих обстрілів там зазнали близько 10 міст і сіл, серед них – Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили ворожу атаку біля Роботиного Запорізької області. Російські війська безуспішно намагалися відновити там втрачене положення.

У районі Новодарівки Запорізької області росіяни завдали авіаудару. З мінометів й артилерії на цьому напрямку загарбники обстріляли понад 15 населених пунктів, зокрема Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Малу Токмачку, Малі Щербаки і П'ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських ударів російська армія завдала по Херсону, Томариному, Новотягинці, Садовому, Чорнобаївці та Кізомису Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, за даними командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, на Лиманському напрямку російські загарбники здійснюють перегрупування.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-