Умєров: Пріоритет на 2024 рік - нарощувати українське виробництво техніки для військових

Умєров: Пріоритет на 2024 рік - нарощувати українське виробництво техніки для військових

Укрінформ
Міноборони змінило підходи до планування постачання озброєння та тилового майна для військових. Зокрема, планується нарощувати обсяг закупівель українського озброєння.

Про це в колонці для Укрінформу написав міністр оборони України Рустем Умєров.

"Ми зробили акцент на закупівлях українського озброєння. Замовили боєприпаси основних калібрів українського виробництва. В подальшому будемо нарощувати обсяг таких закупівель. Підписали із Міністерством оборони США меморандум про співробітництво щодо спільного виробництва та обміну технічними даними. Це сприятиме налагодженню в Україні виробничих спроможностей щодо критично необхідних боєприпасів. Окрім додаткових робочих місць та податків в бюджет, це – посилення нашої обороноздатності та захист незалежності", - написав Умєров.

Також у пріоритетах на 2024 рік - нарощування українського виробництва необхідної техніки для військових.

Читайте також: Вітчизняний ОПК: вже є кратне зростання, очікується «вибуховий» ріст показників

"Відтепер інновації можуть бути допущені до застосування на полі бою за 20 днів, а не місяців, як це було раніше. Результат – ми вже прийняли на озброєння та допустили до експлуатації одразу 118 зразків нової техніки (з них 24 – БПЛА, зокрема FPV, 13 – РЕБ)", - додав він.

Також, за його словами, МОУ почало закривати проблему із закупівлею дронів, позашляховиків, РЕБ, боєприпасів. Поступово задовольняється потреба в інших категоріях, до прикладу таких, як тактичні навушники або жіноча форма.

Як повідомлялося, у 2024 році Міноборони планує закупити до 1 млн FPV-дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-