Зеленський: Пишаюся кожним українським воїном

Зеленський: Пишаюся кожним українським воїном

Укрінформ
Володимир Зеленський подякував українським військовим, які протистоять російським загарбникам.

Слова вдячності Президент України висловив у новорічному відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Я пишаюся кожним українським воїном. Допоки ви є, є Україна. Я знаю, як мужньо й героїчно ви бороните нас. Весь цей час. Час важких, запеклих щоденних боїв. З перших хвилин 1 січня й дотепер, навіть у новорічну ніч, коли український воїн б’ється й не має права дати слабину", – сказав Зеленський.

Відео: ОП

Президент наголосив, що українські воїни стримують зло, якого стало ще більше, але яке "нічого більше не змогло": "Бо ви дали бій на кожному напрямку й кожній нашій вулиці, у кожній нашій хаті. Ви були сильними. Ви не здали жодного синьо-жовтого серця. Жодного кілометра нашої свободи. Це ви. Всі наші воїни. Кожен і кожна, хто доводить: українці сильніші від зла".

Зеленський також нагадав, що початку 2023 року українці подолали найважчу зиму в історії та довели, що сильніші за холод і темряву.

Читайте також: Зеленський подякував рятувальникам, поліцейським та енергетикам

"Коли на початку 2023-го року, в січні, в лютому, ми подолали, без перебільшення, найважчу зиму в історії. Коли довели: українці сильніші за холод і темряву. Сильніші за відключення й загрозу блекауту. Українці подолають будь-який дефіцит електроенергії, бо не мають дефіциту стійкості та хоробрості. Ми не зникли в темряві. Темрява не проковтнула нас. Темрява програла нам", – зазначив глава держави, подякувавши всім, завдяки кому це стало можливим.

Як відомо, Російська Федерація розпочала вторгнення в Україну в 2014 році. Тоді агресору вдалося захопити Крим, а також частину Донецької і Луганської областей включно з обласними центрами. 24 лютого 2022 року Росія розпочала новий етап війни проти Української держави – повномасштабне вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-