Синьківка - під контролем ЗСУ: Синєгубов спростував заяви щодо «просування сил РФ»

Синьківка - під контролем ЗСУ: Синєгубов спростував заяви щодо «просування сил РФ»

Укрінформ
Війська РФ намагаються захопити Синьківку Куп’янського району Харківської області, проте село перебуває під контролем Збройних сил України.

Про це заявив на пресконференції начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Військові сили й засоби РФ сконцентровані на спробі захопити Синьківку, село контролюється ЗСУ. Подекуди на околицях ведуться бойові дії, ворог знищується активно. Якщо техніка (окупантів - ред.) заїхала у село та була знищена, це не означає, що населений пункт захоплений. Це "сіра зона", на території якої ведуться бойові дії", — пояснив Синєгубов.

За його словами, військова ситуація на Куп’янському напрямку не змінилася.

“Ми фіксуємо певне збільшення атак, а далі будемо фіксувати зменшення. ...Це йде хвилями: ворог отримує ураження від ЗСУ, йде певна ротація, зміна бойових підрозділів, далі вони намагаються штурмувати", — сказав Синєгубов.

Він наголосив, що російські підрозділи йдуть на штурм просто по тілах своїх солдатів, які ніхто не забирає.

"В них лише одна “ідея” – масовістю взяти цю територію. Яка в них мотивація, мені складно сказати, коли вони йдуть по сотнях трупів своїх людей”, – зазначив керівник ОВА.

Читайте також: Лише кілометр до ворога: Синєгубов розповів про зведення фортифікацій на Харківщині

Він наголосив, що на Куп’янщині “ситуація складна, але контрольована”. Проте збільшилася кількість населених пунктів, які перебувають під постійними обстрілами РФ.

Як повідомлялося, нещодавно Інститут вивчення війни заявив про "частковий успіх" російських військ у районі Синьківки.

Раніше Синєгубов зазначав, що головною метою окупантів на Харківщині зараз є повторне захоплення Куп’янська-Вузлового, для чого їм потрібно не лише взяти Синьківку, а й захопити частину Куп’янська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-