Лише кілометр до ворога: Синєгубов розповів про зведення фортифікацій на Харківщині

Лише кілометр до ворога: Синєгубов розповів про зведення фортифікацій на Харківщині

Ексклюзив
Укрінформ
На Харківщині військові та приватні будівельні компанії зводять фортифікаційні споруди навіть за кілометр від російських позицій.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Цивільні компанії працюють разом із військовими навіть у місцях, де лише кілометр до ворога! Наприклад, встановлення одного бетонного модуля для ведення вогню – справжня спецоперація. Тому що мають приїхати кран, навантажувач, треба доставити та встановити цю споруду, і все це дуже швидко зробити й поїхати звідти. Це робиться вночі. Все детально планується з нашими військовими”, - сказав Синєгубов.

За його словами, завдання військових за чотирма головними напрямками в області виконані на 95%.

“Ще дещо завершимо до кінця року. Основне – безпековий фактор. Десь можемо працювати, десь – ні”, – зазначив начальник ОВА.

Він зауважив, що деякі будівельники, які беруться за фортифікаційні споруди, після першого дня роботи відмовляються.

Читайте також: На Сумщині посилюють будівництво фортифікаційних споруд

“Страшно. І важко. І ми це все розуміємо. Будемо думати над тим, як збільшити заробітну плату. Тому що є вимоги ДБН, все пораховано, збільшити видатки у кошторисі з огляду на безпековий фактор ми не можемо. Бо будуть питання щодо завищення та необґрунтованості цін. Але ризики треба фінансово покривати”, – вважає Синєгубов.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський на пресконференції 19 грудня відзначив об’єднання військових фахівців і будівельних компаній щодо будівництва фортифікаційних споруд у Харківській області. Президент зауважив, що укріплення на кордонах треба стандартизувати та взяти за приклад Харківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-