На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримують ворога в районі Новомихайлівки

На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримують ворога в районі Новомихайлівки

Дані Генштабу
Укрінформ
На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати російські війська в районі Новомихайлівки, загалом протягом доби на фронті відбулися 76 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 25 грудня, передає Укрінформ.

Як зазначили в Генштабі, на лівобережжі Дніпра російські загарбники не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із тамтешніх плацдармів.

«Так, протягом доби противник здійснив 12 безуспішних штурмових дій, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику», – ідеться у повідомленні.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 76 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, два склади його боєприпасів і три зенітно-ракетні комплекси.

Російська армія протягом доби здійснила один ракетний і 19 авіаційних ударів та 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Біля Авдіївки ворог щодня втрачає до 400 бійців - Сили оборони

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із артилерії й мінометів на вказаних двох напрямках російські війська протягом доби обстріляли понад 20 населених пунктів, зокрема Волфине Рясне й Садки Сумської області, Івашки, Уди, Вовчанськ, Бударки й Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили шість ворожих атак у районі Синьківки Харківської області. Російська армія безуспішно намагалася прорвати там оборону українських захисників.

Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії на Куп’янському напрямку протягом доби перебували близько 10 населених пунктів, серед них – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

Читайте також: На Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках ворог атакує піхотою за підтримки авіації

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили 24 ворожі атаки в районі Серебрянського лісництва й Білогорівки Луганської області та Веселого Донецької області. Війська РФ намагалися прорвати там оборону за підтримки авіації.

Авіаційних ударів росіяни завдали в районах Тернів, Діброви, Сіверська, Виїмки, Спірного та Веселого Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійського й мінометного вогню ворога, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки в районі Богданівки Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем росіян там опинилися близько 10 населених пунктів, серед яких – Васюківка, Калинівка, Іванівське, Ступочки, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 20 ворожих атак у районах, що східніше від Новобахмутівки, Степового й Авдіївки, та ще 12 – у районах Первомайського й Невельського Донецької області. Російські війська безуспішно намагалися прорвати там оборону українських захисників.

Авіаудару росіяни завдали в районі Новобахмутівки Донецької області. Артилерійським і мінометним вогнем на цьому напрямку загарбники атакували близько 10 населених пунктів, зокрема Очеретине, Бердичі, Степове, Авдіївку, Сєверне і Первомайське Донецької області.

Читайте також: У ЗСУ спростували заяви росіян про захоплення Мар'їнки: Бої тривають

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати російські війська в районі Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації росіяни здійснили там три безуспішні атаки на позиції українських захисників.

Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників на Мар’їнському напрямку потрапили Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка і Костянтинівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку захисники України відбили три ворожі атаки в районі Старомайорського Донецької області. Ударів російських мінометів й артилерії там зазнали близько 10 населених пунктів, серед них –Водяне, Вугледар, Пречистівка, Урожайне і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили дві ворожі атаки в районі Роботиного Запорізької області. Російська армія безуспішно намагалася там витіснити українські підрозділи із займаних ними позицій.

Із артилерії й мінометів на Запорізькому напрямку війська РФ ударили по близько 20 населених пунктах, зокрема по Левадному, Малинівці, Гуляйполю, Малій Токмачці, Оріхову і П'ятихатках Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ударів російської артилерії цієї доби потерпали Херсон, Тягинка й Антонівка Херсонської області, а також Солончаки й Куцуруб Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, усе більше російських військових імітують атаки та здаються в полон цілими групами.

Фото: 10 гірсько-штурмова бригада "Едельвейс"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-