На Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках ворог атакує піхотою за підтримки авіації

На Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках ворог атакує піхотою за підтримки авіації

Укрінформ
На Таврійському напрямку Сили оборони України за добу знищили 402 російських військових і 42 одиниці ворожої техніки, ще восьмеро загарбників на цій ділянці фронту здалися в полон.

Про це командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

На вказаному напрямку Сили оборони знищили два ворожі танки, десять бойових броньованих машин, п'ять артилерійських систем, дві реактивні системи залпового вогню, 17 безпілотників і дві одиниці спеціальної техніки загарбників.

«Серед спаленого і гордість оборонпрому окупантів – танк Т-90М «Прорив», – зауважив Тарнавський.

Читайте також: Все більше військових РФ імітують атаки і здаються у полон групами - Сили оборони

Ще 37 одиниць ворожої техніки українські захисники пошкодили. Також Сили оборони знищили на Таврійському напрямку п'ять складів боєприпасів РФ.

Російські війська основні зусилля зосереджували на веденні наступальних і штурмових дій на Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках.

Ворог проводить активні піхотні атаки за підтримки бронетехніки й авіації, застосовує керовані авіаційні бомби.

В операційній зоні ОСУВ «Таврія» протягом доби загарбники провели 40 бойових зіткнень, здійснили 16 авіаційних і 906 артилерійських ударів.

Читайте також: Таврійський напрямок: росіяни вже п'ять діб завдають до 1000 артобстрілів щодня

«Є інформація про все більшу кількість відмов окупантів брати участь у штурмових діях, зокрема, у підрозділах 1-го армійського корпусу. Слід відзначити, що в полон почали здаватися цілі групи російських військовослужбовців», – зазначив командувач.

Тарнавський висловив подяку бійцям, які «сміливими та рішучими діями змушують ворога це робити».

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Маріупольському районі зафіксований рух ворожих танків у бік Бердянська Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-