Таврійський напрямок: росіяни вже п'ять діб завдають до 1000 артобстрілів щодня

Таврійський напрямок: росіяни вже п'ять діб завдають до 1000 артобстрілів щодня

Укрінформ
Кількість артобстрілів, які завдають росіяни на Таврійському напрямку, уже впродовж п'яти діб тримається у межах 1000.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, відповідаючи на питання щодо оперативної ситуації, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом же в операційній зоні ОСУВ (оперативно-стратегічне угруповання військ - ред.) «Таврія» ворог завдав 16 авіаударів, провів 40 бойових зіткнень і здійснив 906 артобстрілів. Така кількість артобстрілів - близько 1000 - тримається вже приблизно протягом п'яти діб», - зазначив речник.

За його словами, основні зусилля РФ за минулу добу зосереджувала на веденні наступальних і штурмових дій на Авдіївському, Мар’їнському і Запорізькому напрямках.

Читайте також: Важкі бої тривають на шести напрямках, за тиждень на фронті - майже 600 зіткнень

«Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни відбили 14 атак ворога східніше Новобахмутівки і в районах Степового та Авдіївки, а також 17 атак неподалік Первомайського та Невельського», - розповів Штупун.

Він заявив, що за добу в районах Мар’їнки і Новомихайлівки українські військові відбили п'ять атак.

«Також безуспішною була спроба ворога піти уперед південно-західніше Старомайорського. А на Запоріжжі відбито три атаки противника. Це було біля Роботиного та південніше Гуляйполя», - сказав речник.

Він повідомив, що загальні втрати росіян у операційній зоні ОСУВ «Таврія» минулої доби склали 402 особи. Окрім цього, восьмеро російських військових за добу здалися у полон.

Читайте також: У Маріупольському районі зафіксували рух російських танків у бік Бердянська

«Також знищено досить велику кількість техніки - 42 одиниці, зокрема два танки, 10 бронемашин, п'ять артсистем, дві РСЗВ, 17 БПЛА та дві одиниці спецтехніки. Серед знищеного - і гордість російського оборонпрому - танк Т90М «Прорив». І також, що досить добре - злетіли у повітря п'ять ворожих складів боєприпасів. Ще 37 одиниць техніки ворога пошкоджено. Її потім наші воїни добивають по можливості», - зазначив Штупун.

Як повідомлялося, 24 грудня командувач ОСУВ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявив, що на Таврійському напрямку за добу ліквідували 366 російських військових.

Фото: Об'єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-