Все більше військових РФ імітують атаки і здаються у полон групами - Сили оборони

Все більше військових РФ імітують атаки і здаються у полон групами - Сили оборони

Укрінформ
В Україні у полон почали здаватися цілі групи російських військових, і однією з причин цих їхніх дій є нелюдське ставлення до них з боку командування.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

«Слід відзначити, що у полон почали здаватися цілі групи російських військових. Одна з причин, що ворог так робить - це, можна сказати, нелюдське ставлення з боку командування. Бо за відмову йти у безглузді штурми чи за якісь інші провини офіцери їх роздягають догола - це взимку - і саджають у такому вигляді у холодні ями, б’ють і погрожують розстрілами», - розповів Штупун.

Він зазначив, що наразі є і дані про все більшу кількість відмов російських військових брати участь у штурмових діях. «Зокрема це фіксується у підрозділах 1 АК ЗС РФ», - поінформував речник.

Читайте також: Таврійський напрямок: росіяни вже п'ять діб завдають до 1000 артобстрілів щодня

Відповідаючи на питання про масштабність характеру відмов йти у смертельні штурми серед росіян, він сказав, що наразі це невеликі групи, які відкрито відмовляються це робити. «Але дуже багато, все більше окупантів, скажімо так, саботують або імітують атаки», - сказав речник.

Як повідомляв Укрінформ, Штупун заявив, що РФ намагається зберегти техніку та при цьому не жаліє піхоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-