Україна продовжує отримувати зброю від партнерів - секретар оборонного комітету ВР

Україна продовжує отримувати зброю від партнерів - секретар оборонного комітету ВР

Ексклюзив
Укрінформ
Україна поступово отримує міжнародну збройну допомогу, але надходження дещо обмежені.

Про це полковник Служби безпеки України, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко (парламентська фракція "Голос") розповів у інтерв‘ю Укрінформу.

"Світ змінюється, з'являються нові конфлікти, держави фокусуються на внутрішніх питаннях. Україна відходить для них трохи далі в політичному порядку денному. Проблеми України все частіше стають справою українців. Ми маємо це розуміти. Однак процес надання Україні міжнародної збройної допомоги триває", – сказав Костенко.

Читайте також: Демобілізація: секретар комітету ВР з нацбезпеки розповів про варіант законопроєкту

Він підкреслив, що Україна поступово отримує обіцяну допомогу, а інколи й таку, яку не обіцяли. "Частина країн надає все, про що домовлялись, частина щось поки не додає. Загалом надходження дещо обмежені, але вони відбуваються", – додав секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

Читайте також: Україні треба самостійно виробляти порох - секретар оборонного комітету Ради

У цьому контексті Костенко наголосив на важливості надалі посилено працювати з партнерами в цьому напрямі.

Як повідомлялося, наприкінці листопада Сполучені Штати Америки заявили про надання Україні ще одного пакету військової допомоги. У новий пакет оборонної допомоги США для України увійшли додаткова система HIMARS, зенітні ракети й протитанкові комплекси, а також артилерійські снаряди різних калібрів, набої для стрілецької зброї та інше обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-