Україні треба самостійно виробляти порох - секретар оборонного комітету Ради

Україні треба самостійно виробляти порох - секретар оборонного комітету Ради

Укрінформ
В Україні необхідно напрацювати державну політику у сфері виробництва пороху, щоб ефективно розвивати військово-промисловий комплекс.

На цьому наголосив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки полковник СБУ Роман Костенко (фракція "Голос") в інтерв‘ю Укрінформу.

Він зазначив, що на сьогодні вітчизняний ВПК закриває "недостатній відсоток" потреб Сил оборони.

"Якщо ми говоримо про артилерію... Наприклад, є снаряд, є постріл. Постріл складається зі снаряда, порохового заряду, вибухової речовини і підривача. Ми фактично можемо робити тільки болванки (артилерійський снаряд без вибухової речовини – ред.). Можемо залити туди вибухову речовину. А порох – це проблема всього світу. Якщо його не буде, якщо ми не будемо його знаходити або виробляти, будемо робити тільки болванки, які можна буде тільки дронами доносити і скидати, воно нікуди не полетить. Нам треба самостійно виробляти порох. Має бути відповідна державна політика", – підкреслив секретар парламентського комітету.

Костенко наголосив, що в Україні необхідно відкрити високотехнологічні підприємства, які вироблятимуть компоненти для виробництва пороху, а також завод, де ці компоненти змішуватимуться.

Читайте також: Міноборони розраховує на створення спільних зі Штатами підприємств ВПК

"Поки ми не навчимося це робити самостійно, про жодну незалежність українського ВПК говорити не можна", – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров заявляв, що для успішної реалізації стратегії оборонного виробництва Україна шукає рішення щодо фінансування та залучає до цього процесу західних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-