Сили оборони відбили 15 штурмів на лівобережжі Дніпра

Сили оборони відбили 15 штурмів на лівобережжі Дніпра

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили низку ворожих штурмів на лівому березі річки Дніпро та ще понад пів сотні на інших п'яти напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 23 грудня, передає Укрінформ.

"Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 15 безуспішних штурмових дій, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат" – зазначили в Генштабі.

Як повідомляється, на лівому березі Дніпра українські підрозділи продовжують стійко тримати оборону та завдають російським військам вогневого ураження. Оборонці й надалі утримують зайняті там позиції.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 57 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Російська Федерація продовжує використовувати тактику терору, завдає ударів як по військових, так і по цивільних об’єктах. Загарбники активно застосовують оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводять штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Також фіксується збільшення активності ворожої артилерії. Зокрема, в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" кількість артилерійських обстрілів з боку російської армії щодоби перевищує тисячу.

Загалом протягом доби війська РФ здійснили 11 ракетних і 14 авіаційних ударів, а також 21 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Українська авіація протягом доби завдала ударів по 18 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також по п'яти його зенітно-ракетних засобах.

Протиповітряна оборона України знищила одну керовану авіаційну ракету Х-59 та два розвідувальні безпілотники загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії, два її артилерійські засоби, три склади боєприпасів і пункт управління.

Читайте також: Обстріл теплоелектростанції ДТЕК: один із працівників госпіталізований у тяжкому стані

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

У районах Леонівки та Червоного Хутора Чернігівської області росіяни завдали авіаційних ударів.

Із артилерії й мінометів на вказаних двох напрямках війська РФ обстріляли понад 20 населених пунктів, зокрема Блешню та Леонівку Чернігівської області, Олексіївку, Станичне й Садки Сумської області, Козачу Лопань, Бологівку, Великий Бурлик, Ізбицьке та Строївку Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 12 ворожих атак у районі Синьківки Харківської області. Російська армія безуспішно намагалася прорвати там оборону. Ударів ворожої артилерії й мінометів на цьому напрямку зазнали близько 10 населених пунктів, серед них – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість ударили з авіації в районі Серебрянського лісництва Луганської області, з мінометів й артилерії атакували понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівку Луганської області, Торське, Серебрянку, Спірне, Верхньокам’янське та Роздолівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили вісім ворожих атак біля Богданівки, Кліщіївки, Іванівського та Андріївки Донецької області.

Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії на Бахмутському напрямку протягом доби опинилися близько 10 населених пунктів, серед них – Васюківка, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники України відбили 19 ворожих атак східніше від Новобахмутівки, Степового та Авдіївки і ще 12 – поблизу Сєверного, Первомайського й Невельського Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Авдіївському напрямку протягом доби потерпали від вогню російських мінометів й артилерії, зокрема Новобахмутівка, Бердичі, Авдіївка та Ласточкине Донецької області.

Читайте також: Ворог обстріляв житлові квартали Херсона, виникли пожежі

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати російські війська в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації загарбники здійснили на українські позиції там дві безуспішні атаки.

Під артилерійський і мінометний вогонь російської армії потрапили Красногорівка, Георгіївка, Побєда та Костянтинівка.

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій війська РФ не вели, натомість били з артилерії й мінометів по населених пунктах. Так, під ворожим вогнем перебували близько 10 міст і сіл, серед них – Вугледар, Богоявленка, Пречистівка та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили всі ворожі атаки в районі Роботиного Запорізької області. Війська РФ безуспішно намагалися витіснити українські підрозділи із займаних там позицій.

Артилерійських і мінометних ударів російської армії протягом доби на Запорізькому напрямку зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка й Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійським вогнем загарбники атакували Очаків Миколаївської області та Херсон.

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, на окремих ділянках фронту протягом останніх тижнів українські та російські війська, ймовірно, страждають від надзвичайно високого рівня нашестя щурів і мишей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-